Quantcast
Channel: دروس شیمی - کمونری
Viewing all 44 articles
Browse latest View live

علم شیمی

0
0

شاخه‌ای از علوم تجربی است که از یک سو درباره شناخت خواص ، ساختار و ارتباط بین خواص و ساختار مواد و قوانین مربوط به آنها بحث می‌کند. از سوی دیگر ، راههای تهیه ، استخراج مواد خالص از منابع طبیعی ، تبدیل مواد به یکدیگر و یا سنتز آنها به روشی که به صرفه مقرون باشد، مورد بحث و بررسی قرار می‌د‌هند. این علم با ترکیب و ساختار و نیروهایی که این ساختارها را برپا نگه داشته است، سروکار دارد.

شرح تفصیلی درباره چگونگی واکنش هاو سرعت پیشرفت آنها ، شرایط لازم برای فراهم آوردن تغییرات مطلوب و جلوگیری از تغییرات نامطلوب ، تغییرات انرژی که با واکنش‌های شیمیایی همراه است، سنتز موادی که در طبیعت صورت می‌گیرد و آنهایی که مشابه طبیعی ندارند و بالاخره روابط کمی جرمی بین مواد در تغییرات شیمیایی در علم شیمی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 

مباحثی که در این مطلب دنبال می شود :

 

پیدایش دانش شیمی (Chemistry science)

سیر تکامی و رشد

طبقه‌بندی علم شیمی

 دامنه علم شیمی

 


مفهوم اوربيتال

0
0

 

تابع موجي وابسته به يك الكترون را كه به تعريف دانسيته احتمال توزيع الكترون در فضاي پيرامون هسته، منجر مي‌گردد، " اوربيتال" مي‌گويند، در صورتي كه براي الكترون مطابق نظريه بوهر، مدار مشخصي به نام در نظر گرفته شده بود.
تابع موجي در حقيقت تابعي از دامنه است ولي معني فيزيكي آن با مثال ما در مورد فشار هوا يا شدت ميدان الكتريك و مغناطيسي تفاوت دارد. مي‌دانيم كه در امواج نوري يا صوتي، شدت موج متناسب با مجذور دامنه است. چون در نظريه كوانتومي يا ذره‌اي بودن نور، شدت متناسب با تعداد فوتونها بايد باشد، پس به طور عمومي‌تر،‌ مي‌توان به جاي شدت موج، تعداد ذره‌هاي موجود در ناحيه‌اي از فضا را گرفت و گفت كه " تعداد ذره‌هاي موجود در ناحيه‌اي از فضا بستگي به مجذور دامنه موج دارد.
در واقع مجذور تابع موج  براي مطالعه چگونگي آرايش الكتروني در اتم اهميت بسزائي دارد. زيرا،‌ اين مقدار نمايشگر احتمالات حضور يك الكترون وابسته به يك سطح انرژي معين در واحد حجم از فضاي پيرامون هسته است. به عبارت ديگر،   دانسيته بار الكترون در واحد حجم مزبور را در آن ناحيه از فضا نشان مي‌دهد.
واقعيت آن است كه تصوير الكترون چرخان در مدارهايي به دور هسته را كه گاه و بيگاه روي صفحه تلويزيون و در مجله‌ها و كتابها مي‌بينيم، نوعي ميراث ادبيات علمي را منعكس مي‌كند. خود بوهر نيز بر اين امر واقف شد كه نمي‌توان از مكانيك نيوتني براي تفسير و پيش بيني حركت ذرات ريزي چون الكترون استفاده نمود. اتم بوهر مدل خوبي براي ربط دادن تغييرات انرژي در اتم با طول موج و انرژيهاي نشر شده يا جذب شده در طيفهاي مشهود عناصر، به شمار مي‌رود ولي اين مدل مطلب با ارزشي درباره چگونگي توزيع الكتروني در فضا به ما نمي‌دهد. در صورتيكه مقدار  قادر است احتمال پيدا كردن الكترون را در هر نقطه در اطراف هسته در اختيار قرار دهد ولي از بيان چگونگي رسيدن يك الكترون از يك نقطه به نقطه ديگر عاجز است.
بنابراين و به طور كلي  نحوه توزيع يا احتمال يافتن الكترون را پيرامون هسته نشان مي‌دهد و از روي آن مي‌توان توزيع احتمال ماكزيمم الكترون را در ناحيه‌هاي معيني پيرامون هسته بدست آورد و اين خود ارزش فراواني دارد. معمولاً حجمي از فضا را كه الكترون در حدود 90 درصد وقت خود را در آن مي‌گذراند "اوربيتال" مي‌نامند.
شايد بتوان از نوعي تمثيل براي ايجاد تصوري ساده از چگونگي حركت الكترون در اتم و بويژه در اوربيتال، استفاده كرد. هرگاه يك توپ كوچك را مانند شكل زير، به سر يك رشته كش ببنديم و سر ديگر را بدست گرفته و با وارد كردن مقدار نسبتاً ثابت نيرو،‌ توپ را در اطراف دست خود به چپ و راست، بالا و پايين و اينجا و آنجا برانيم و بكشيم،‌ به برخي موارد تشابه زير در مورد حركت الكترون دور هسته ميرسيم:
img/daneshnameh_up/5/5c/mch0094a.jpg
به ادامه مطلب مراجعه کنید




معرفی کتاب

0
0
 کتاب شیمی نو (سال دوم دبیرستان) سال 1340 هجری شیمسی (کتاب شیمی 47 سال پیش!)
  
 کتاب شيمی نو در سال 1340 توسط آقايان قلی زاده، امين، حاج سيد جوادی، نوروزيان، اردلان، رفيع زاده، رهنما، صفری و بروخيم در 70 صفحه برای سال دوم دبیرستان به رشته تحرير درآمده است.
این کتاب مبتنی بر آزمایش و در 70 صفحه نوشته شده است و شامل مباحثی مانند اثر اسيدها بر چند فلز، تبخير و نشان دادن نمک های محلول در آب و شناختن بعضی از اجسام شيميايی به وسيله يکديگر و ... می باشد. در آخر هر فصل نيز تعدادی تمرين ارائه گرديده است. هم چنین در انتهای کتاب مفاهیمی مانند عنصر و اتم و جرم اتمی و ترکیب و ... توضیح داده شده است.
توصیه می کنیم این کتاب جالب را دانلود کنید و کتاب 47 سال پیش را با کتاب های شیمی امروز مقایسه کنید.
 
برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید
 
 

ریاضیات و شیمی

0
0

تاریخجه

"فردریش وهلر" ، درباره شیمی آلی گفت:
"امروز شیمی آلی مرا دیوانه می سازد. به نظر من شیمی آلی به جنگل مناطق حاره دوران گذشته زمین شناسی شباهت دارد... یک جنگل وحشتناک بی انتها که کسی جرات ورود به آن را ندارد، زیرا می‌داند که راه خروجی برایش وجود ندارد."

درست 40 سال بعد از وهلر یعنی در سال 1875 دانشمندی به نام "کیلی" که یک ریاضیدان بود ادعا کرد که توانسته است تعداد ایزومرهای آلکانها را تا C12H26 به روشهای ریاضی بشمارد. او 357 ایزومر به این ترکیب نسبت داد. 5 سال بعد ، یعنی در سال 1880، "هرمان" ، ریاضی دان بنام آلمانی ، ادعای کیلی را رد و 355 ایزومر را به ترکیب یاد شده نسبت داد و تعداد ایزومر آلکانها تا 15 کربن را هم مشخص کرد.

بعدها روش هرمان مورد تایید قرار گرفت. اما در سال 1937، "پولیا" ریاضی دان مجاری ، قضیه مشهور خود در شمارش را که اساساً بر مبنای شمارش ایزومرها بود در نشریه Acta Mata منتشر کرد. این مقاله 50 سال بعد پس از مرگ پولیا و به مناسبت صدمین سال تولدش به انگلیسی ترجمه شد. در واقع پولیا از اولین کسانی بود که نظریه گراف‌ها را به دنیای کیمیاگران معرفی کرد.
 
 
      

معرفی گروه های عاملی و روش شناسایی آنها

0
0

 مقدمه:

پيوند كربن-كربن داراي ويژگي غيرعادي مخصوص به خود است.اگر چه اتم هاي ديگر نيزمي توانند اين ويژگي را داشته باشند ولي كاربرد پيوند كربن-كربن بسيار وسيع است .به دليل اين خاصيت منحصربه فرد بيشتر از سه ميليون تركيبات مختلف حاوي كربن به نام تركيبات آلي در كتب شيمي گزارش شده اند.در نتيجه جمع آوري دانشي كامل از خواص همه اين تركيبات عملا بسيار سخت است.پيچيدگي تركيبات آلي را مي توان تا حدودي از طريق جمع آوري اطلاعات به دست آمده از گروه هاي طبيعي اين تركيبات با خواص شيميايي مشابه تقليل داد.
اين گروه بندي ها توسط اتم يا گروهي از اتم ها كه قسمتي از مولكول آلي را تشكيل مي دهند شناسايي مي شوند.عموما اين اتم يا گره اتم را گروه عامل مي نامند.پس مي توان گروه عاملي را به صورت كامل تري تعريف كرد:
به هر يك از ويژگي هاي ساختاري كه مشخص كننده يك طبقه خاص از تركيبات آلي باشند گروه عاملي مي گويند.
هر گروه عامل نسبت به بقيه مولكول هاي آلي داراي خواص شيميايي جداگانه يافت مي شوند
برای مطالعه متن کامل به ادامه مطلب بروید 

شعاع اتمی

0
0


 

شیمی آلی فلزی

0
0
شیمی آلی فلزی به ترکیباتی گفته می‌شود که حداقل یک پیوند کربن _ فلز داشته باشد (C-M) و شامل فلزات واقعی و شبه فلزات از قبیل Si ، As ، B می‌باشد. بنابراین این پیوند می‌تواند یک پیوند کووالانسی ساده باشد. مانند پیوند در تترااتیل سرب. یا یک پیوند داتیو باشد، مانند پیوند در فروسین یا حتی یونی باشد، مانند پیوند در اتیل سدیم ().

مهندسی شیمی

0
0

تصویر

دید کلی

مهندسی شیمی ، رشته ای دانشگاهی است که البته دارای زیر شاخه‌های متفاوت در زمینه‌های مختلف علمی و صنعتی می‌باشد. تمامی این رشته‌ها ، در تکنولوژی امروز بشری نهادینه شده‌اند و نقش اساسی در اداره و پیشرفت صنعت کشورهای گوناگون دارند. با خواندن مقاله زیر که به بررسی شاخه‌های مختلف مهنسی شیمی پرداخته است، با این علوم ، آشنا می‌شویم.



بقیه در ادامه مطلب

اندازه گيري قابليت انحلال نمکهاي کم

0
0

 

محلول اشباع شده يک نمک کم محلول ، مانند کلرید نقره را نظر به قابليت انحلال اندک آن مي توان خيلي رقيق دانست و در نتيجه، هدايت اکي والان چنين محلولي، برابر هدايت اکي والان محلول الکتروليت در غلظتهاي بينهايت کم يعني  مي شود. براي بدست اوردن هدايت مخصوص کلرید نقره و يا بطور کلي هر نمک کم محلول بايد هدايت مخصوص حلال را از هدايت مخصوص محلول اشباع کم کرد.

 

 

تصویر تزئینی می باشد و به موضوع ربطی ندارد

 

بقیه متن در ادامه مطلب


کاربرد آمار در اکسل

0
0

 

در اوایل شیمی تجزیه یک به دروس آمار برخورد می کنیم که با مطالعه آن استفاده از میانه،میانگین،واریانس، انحراف معیار و.... را فرا می گیریم شاید برای بدست آوردن این تعاریف ذکر شده برای تعداد ارقام کم آسان باشد ولی برای ارقام زیاد باید زمان زیادی را صرف کنید تا اینکار را انجام دهید.

برای صرف نکردن وقت زیاد میتوانید از نرم افزار های مختلف استفاده کنید یکی از نرم افزار های رایج موجود در همه ی سیستم های خانگی(PC COM) نرم افزار اکسل (EXCELL) هست که معمولا در مجموعه آفیس(Office) مایکرو سافت موجود است .که امروز قصد ما اینست که روش استفاده از این نرم افزار برای بدست آوردن میانه،میانگین،واریانس و انحراف معیار را یاد بدهیم.

 

کاربرد آمار در اکسل

 

برای مشاهده ادامه متن  و دانلود فایل آموزشی به ادامه مطلب مراجعه فرمایید

RSS in offline mode

0
0
RSS in offline mode

علم شیمی

0
0
شاخه‌ای از علوم تجربی است که از یک سو درباره شناخت خواص ، ساختار و ارتباط بین خواص و ساختار مواد و قوانین مربوط به آنها بحث می‌کند. از سوی دیگر ، راههای تهیه ، استخراج مواد خالص از منابع طبیعی ، تبدیل مواد به یکدیگر و یا سنتز آنها به روشی که به صرفه مقرون باشد، مورد بحث و بررسی قرار می‌د‌هند. این علم با ترکیب و ساختار و نیروهایی که این ساختارها را برپا نگه داشته است، سروکار دارد. شرح تفصیلی درباره چگونگی واکنش هاو سرعت پیشرفت آنها ، شرایط لازم برای فراهم آوردن تغییرات مطلوب و جلوگیری از تغییرات نامطلوب ، تغییرات انرژی که با واکنش‌های شیمیایی همراه است، سنتز موادی که در طبیعت صورت می‌گیرد و آنهایی که مشابه طبیعی ندارند و بالاخره روابط کمی جرمی بین مواد در تغییرات شیمیایی در علم شیمی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.   مباحثی که در این مطلب دنبال می شود :   پیدایش دانش شیمی (Chemistry science) سیر تکامی و رشد طبقه‌بندی علم شیمی  دامنه علم شیمی  

مفهوم اوربيتال

0
0
  تابع موجي وابسته به يك الكترون را كه به تعريف دانسيته احتمال توزيع الكترون در فضاي پيرامون هسته، منجر مي‌گردد، "اوربيتال"مي‌گويند، در صورتي كه براي الكترون مطابق نظريه بوهر، مدار مشخصي به نام در نظر گرفته شده بود. تابع موجي در حقيقت تابعي از دامنه است ولي معني فيزيكي آن با مثال ما در مورد فشار هوا يا شدت ميدان الكتريك و مغناطيسي تفاوت دارد. مي‌دانيم كه در امواج نوري يا صوتي، شدت موج متناسب با مجذور دامنه است. چون در نظريه كوانتومي يا ذره‌اي بودن نور، شدت متناسب با تعداد فوتونها بايد باشد، پس به طور عمومي‌تر،‌ مي‌توان به جاي شدت موج، تعداد ذره‌هاي موجود در ناحيه‌اي از فضا را گرفت و گفت كه "تعداد ذره‌هاي موجود در ناحيه‌اي از فضا بستگي به مجذور دامنه موج دارد. در واقع مجذور تابع موج  براي مطالعه چگونگي آرايش الكتروني در اتم اهميت بسزائي دارد. زيرا،‌ اين مقدار نمايشگر احتمالات حضور يك الكترون وابسته به يك سطح انرژي معين در واحد حجم از فضاي پيرامون هسته است. به عبارت ديگر،   دانسيته بار الكترون در واحد حجم مزبور را در آن ناحيه از فضا نشان مي‌دهد. واقعيت آن است كه تصوير الكترون چرخان در مدارهايي به دور هسته را كه گاه و بيگاه روي صفحه تلويزيون و در مجله‌ها و كتابها مي‌بينيم، نوعي ميراث ادبيات علمي را منعكس مي‌كند. خود بوهر نيز بر اين امر واقف شد كه نمي‌توان از مكانيك نيوتني براي تفسير و پيش بيني حركت ذرات ريزي چون الكترون استفاده نمود. اتم بوهر مدل خوبي براي ربط دادن تغييرات انرژي در اتم با طول موج و انرژيهاي نشر شده يا جذب شده در طيفهاي مشهود عناصر، به شمار مي‌رود ولي اين مدل مطلب با ارزشي درباره چگونگي توزيع الكتروني در فضا به ما نمي‌دهد. در صورتيكه مقدار  قادر است احتمال پيدا كردن الكترون را در هر نقطه در اطراف هسته در اختيار قرار دهد ولي از بيان چگونگي رسيدن يك الكترون از يك نقطه به نقطه ديگر عاجز است. بنابراين و به طور كلي  نحوه توزيع يا احتمال يافتن الكترون را پيرامون هسته نشان مي‌دهد و از روي آن مي‌توان توزيع احتمال ماكزيمم الكترون را در ناحيه‌هاي معيني پيرامون هسته بدست آورد و اين خود ارزش فراواني دارد. معمولاً حجمي از فضا را كه الكترون در حدود 90 درصد وقت خود را در آن مي‌گذراند "اوربيتال"مي‌نامند. شايد بتوان از نوعي تمثيل براي ايجاد تصوري ساده از چگونگي حركت الكترون در اتم و بويژه در اوربيتال، استفاده كرد. هرگاه يك توپ كوچك را مانند شكل زير، به سر يك رشته كش ببنديم و سر ديگر را بدست گرفته و با وارد كردن مقدار نسبتاً ثابت نيرو،‌ توپ را در اطراف دست خود به چپ و راست، بالا و پايين و اينجا و آنجا برانيم و بكشيم،‌ به برخي موارد تشابه زير در مورد حركت الكترون دور هسته ميرسيم: به ادامه مطلب مراجعه کنید

معرفی کتاب

0
0
 کتاب شیمی نو (سال دوم دبیرستان) سال 1340 هجری شیمسی (کتاب شیمی 47 سال پیش!)     کتاب شيمی نو در سال 1340 توسط آقايان قلی زاده، امين، حاج سيد جوادی، نوروزيان، اردلان، رفيع زاده، رهنما، صفری و بروخيم در 70 صفحه برای سال دوم دبیرستان به رشته تحرير درآمده است. این کتاب مبتنی بر آزمایش و در 70 صفحه نوشته شده است و شامل مباحثی مانند اثر اسيدها بر چند فلز، تبخير و نشان دادن نمک های محلول در آب و شناختن بعضی از اجسام شيميايی به وسيله يکديگر و ... می باشد. در آخر هر فصل نيز تعدادی تمرين ارائه گرديده است. هم چنین در انتهای کتاب مفاهیمی مانند عنصر و اتم و جرم اتمی و ترکیب و ... توضیح داده شده است. توصیه می کنیم این کتاب جالب را دانلود کنید و کتاب 47 سال پیش را با کتاب های شیمی امروز مقایسه کنید.  برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید   

ریاضیات و شیمی

0
0
تاریخجه "فردریش وهلر"، درباره شیمی آلی گفت: "امروز شیمی آلی مرا دیوانه می سازد. به نظر من شیمی آلی به جنگل مناطق حاره دوران گذشته زمین شناسی شباهت دارد... یک جنگل وحشتناک بی انتها که کسی جرات ورود به آن را ندارد، زیرا می‌داند که راه خروجی برایش وجود ندارد."درست 40 سال بعد از وهلر یعنی در سال 1875 دانشمندی به نام "کیلی"که یک ریاضیدان بود ادعا کرد که توانسته است تعداد ایزومرهای آلکانها را تا C12H26 به روشهای ریاضی بشمارد. او 357 ایزومر به این ترکیب نسبت داد. 5 سال بعد ، یعنی در سال 1880، "هرمان"، ریاضی دان بنام آلمانی ، ادعای کیلی را رد و 355 ایزومر را به ترکیب یاد شده نسبت داد و تعداد ایزومر آلکانها تا 15 کربن را هم مشخص کرد. بعدها روش هرمان مورد تایید قرار گرفت. اما در سال 1937، "پولیا"ریاضی دان مجاری ، قضیه مشهور خود در شمارش را که اساساً بر مبنای شمارش ایزومرها بود در نشریه Acta Mata منتشر کرد. این مقاله 50 سال بعد پس از مرگ پولیا و به مناسبت صدمین سال تولدش به انگلیسی ترجمه شد. در واقع پولیا از اولین کسانی بود که نظریه گراف‌ها را به دنیای کیمیاگران معرفی کرد.         

معرفی گروه های عاملی و روش شناسایی آنها

0
0
 مقدمه: پيوند كربن-كربن داراي ويژگي غيرعادي مخصوص به خود است.اگر چه اتم هاي ديگر نيزمي توانند اين ويژگي را داشته باشند ولي كاربرد پيوند كربن-كربن بسيار وسيع است .به دليل اين خاصيت منحصربه فرد بيشتر از سه ميليون تركيبات مختلف حاوي كربن به نام تركيبات آلي در كتب شيمي گزارش شده اند.در نتيجه جمع آوري دانشي كامل از خواص همه اين تركيبات عملا بسيار سخت است.پيچيدگي تركيبات آلي را مي توان تا حدودي از طريق جمع آوري اطلاعات به دست آمده از گروه هاي طبيعي اين تركيبات با خواص شيميايي مشابه تقليل داد. اين گروه بندي ها توسط اتم يا گروهي از اتم ها كه قسمتي از مولكول آلي را تشكيل مي دهند شناسايي مي شوند.عموما اين اتم يا گره اتم را گروه عامل مي نامند.پس مي توان گروه عاملي را به صورت كامل تري تعريف كرد: به هر يك از ويژگي هاي ساختاري كه مشخص كننده يك طبقه خاص از تركيبات آلي باشند گروه عاملي مي گويند. هر گروه عامل نسبت به بقيه مولكول هاي آلي داراي خواص شيميايي جداگانه يافت مي شوند برای مطالعه متن کامل به ادامه مطلب بروید 

شعاع اتمی

0
0
    برای اینکه بتوانید واکنش پذیری یک جسم راپیشگویی نمایید اغلب لازم است اندازه اتم های آن جسم رابدانید. شعاع یک اتم بدون توجه به اتم های مجاورآن٬ شعاع اتمی نامیده می شود. درجدول تناوبی عنصر ها٬ باافزایش عدد کوانتومی اصلی اندازه ابر الکترونی افزایش می یابد . بنابراین اندازه اتم ها درهرگروه ازبالا به پایین بیشتر می شود. دریک تناوب عدد کوانتومی اصلی تمام اتم ها یکسان است٬ ولی به علت این که  بارمثبت هسته  هرعنصر نسبت به عنصر قبلی به اندازه یک پروتون افزایش یافته٬ درنتیجه ابرالکترونی بیرونی اندکی به سمت هسته کشیده می شود .ازاین رو اندازه اتم ها درطول یک تناوب از چپ به راست کاهش می یابد.  به طور کلی شعاع اتمی عنصرها ازبالا به پایین درهرگروه افزایش٬ وازچپ به راست درهرتناوب کاهش می یابد. اندازه اتم های بیشتر عنصر ها بااستفاده ازپراش پرتو ایکس معین می شود.الگوی پراش به دست آمده آرایش ٬ اندازه وفاصله اتم ها راآشکار می کند. دربلور اتم ها مقداری برهم کنش بین الکترون ها دراتم های مختلف صورت می گیرد٬ که اتم ها را به یکدیگر نزدیکتر می کند وسبب می شود که اندازه اتم کوچکتر باشد .در گاز های نجیب به علت کامل بودن لایه ظرفیت برهم کنش الکترونی وجود ندارد واتم ها ازیکدیگر فاصله دارند وشعاع اتمی بزرگتری دارند برای به دست آوردن شعاع اتمی دراین اتم ها به طریق برون یابی وباتوجه به نمودار تغییر  شعاع اتمی٬ دریک تناوب شعاع کووالانسی محاسبه می شود . شعاع اتمی معمولا برحسب پیکومتر(pm ) گزارش می شود.  

شیمی آلی فلزی

0
0
شیمی آلی فلزی به ترکیباتی گفته می‌شود که حداقل یک پیوند کربن _ فلز داشته باشد (C-M) و شامل فلزات واقعی و شبه فلزات از قبیل Si ، As ، B می‌باشد. بنابراین این پیوند می‌تواند یک پیوند کووالانسی ساده باشد. مانند پیوند در تترااتیل سرب. یا یک پیوند داتیو باشد، مانند پیوند در فروسین یا حتی یونی باشد، مانند پیوند در اتیل سدیم ().

مهندسی شیمی

0
0
دید کلی مهندسی شیمی ، رشته ای دانشگاهی است که البته دارای زیر شاخه‌های متفاوت در زمینه‌های مختلف علمی و صنعتی می‌باشد. تمامی این رشته‌ها ، در تکنولوژی امروز بشری نهادینه شده‌اند و نقش اساسی در اداره و پیشرفت صنعت کشورهای گوناگون دارند. با خواندن مقاله زیر که به بررسی شاخه‌های مختلف مهنسی شیمی پرداخته است، با این علوم ، آشنا می‌شویم. بقیه در ادامه مطلب

اندازه گيري قابليت انحلال نمکهاي کم

0
0
  محلول اشباع شده يک نمک کم محلول ، مانند کلرید نقره را نظر به قابليت انحلال اندک آن مي توان خيلي رقيق دانست و در نتيجه، هدايت اکي والان چنين محلولي، برابر هدايت اکي والان محلول الکتروليت در غلظتهاي بينهايت کم يعني  مي شود. براي بدست اوردن هدايت مخصوص کلرید نقره و يا بطور کلي هر نمک کم محلول بايد هدايت مخصوص حلال را از هدايت مخصوص محلول اشباع کم کرد.    تصویر تزئینی می باشد و به موضوع ربطی ندارد   بقیه متن در ادامه مطلب
Viewing all 44 articles
Browse latest View live




Latest Images